Yunet
 

Kultura

Domaći bendovi Artan Lili i KOIKOI obeležili prvo veče Exita

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. jul 2022. • 10:56 •

Domaći bendovi Artan Lili i KOIKOI obeležili prvo veče Exita

Domaći alternativni rok bendovi "KOIKOI" i "Artan Lili" obeležili su prvu noć na 22.izdanju festivala EXIT na sve popularnijem Viza fjužen stejdžu (Visa Fusion Stage).

Beogradski bend “KOIKOI”, sveže ime na savremenoj muzičkoj sceni prestonice, nastupaju na mnogim mestima u Srbiji, ali i širom regiona.
Alternativni nezavisni sastav čini Marko Grabež (gitara, vokal), Ivana Miljković (sint, vokal), Emilija Đorđević (bas, vokal), Ivan Pavlović Gizmo (bubanj, semplovi).
Svaki koncert im je veoma snažan, energičan, efektan, kao i ovu noć, jer su svi članovi dali sve od sebe u muziciranju.
Publici su se premijerno predstavili 2019. godine na kompilaciji “Hali Gali2” - platformi, koja udružuje novu generaciju muzičara.
Ipak, na početku 2021. godine KOIKOI je izdao svoj debi album „Pozivi u stranu“ za slovenačku diskografsku kuću “Mr. Moonlee”, i time se njihova muzika sluša uveliko van Srbije, po zemljama bivše Jugoslavije.
Iako nezavisni, delimičnu atraktivnost bend postiže sa pevačem i gitaristom, inače glumcem Markom Grabežom.
Na albumu se nalazi 10 pesama i dragoceno je što na koncertima odsviraju sve što taman i čini jedan festivalski nastup od punih sat vremena.
Posle KOIKOI, svirao je alternativni elektro rok pop noise bend “Artan Lili” .
Bojan i Romana Slačala predvode dinamičnu ekipu muzičara koji stvaraju neobičan spoj modernog rokenrola i drugih pravaca.
"Dobro veče Exit, dobro veče, Novi Sad", uzviknuo je frontmen benda Bojan Slačala, zadužen za komunikaciju sa publikom.
Pevač, gitarista, kompozitor, tekstopisac je sa bendom krenuo da priča jednu muzičku rok "Priču" i odmah je razdrmao veliki broj publike ispred njih.
Imaju za sobom dva studijska albuma “Artan Lili” (2015) i “New Deal” (2018), nedavno reizdati za diskografski tandem PGP RTS / Croatia Records-Jugoton, tako da uveliko osvajaju region.
Treći album radnog naziva “III” im je uveliko u pripremi još od 2019. godine, za sada su objavili sedam pesama i spotova, od kojih se izdvaja hit duet sa Zoranom Kostićem Canetom (Partibrejkers) - “Budi rokenrol posle rokenrola” koji su predstavili protekle noći veoma uspešno.
Pesma "D. E. P. R. A." donela je "Artan Liliju" prestižnu nagradu "Milan Mladenović" 2019. godine i bili su prvi dobitnici.
Ta pesma je tek podigla na noge na stotine ljudi ispred bine.
"Budite zdravi, nemojte nikad padati u depru", poručio je Bojan fanovima.
Za kraj koncerta od 65 minuta, izveli su hit "Nije svejedno", uz pravu euforiju u publici.
"Hvala vam, Novi Sad. Ne dajte da razni idioti uzimaju vaš život u svoje ruke. Budite dobri i zdravi", oprostio se Bojan Slačala u ime celog benda.
U Beogradu su redovno rasprodali nastupe u klubovima - Elektropionir, Subbeerni centar, rok klub Fest (Zemun) i publika ih voli na festivalima - “DEV9T”, Beer

 

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug Tara Radovanović

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena