Yunet
 

Kultura

Pripreme za EXIT Festival u završnoj fazi

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. jul 2022. • 11:30 •

Pripreme za EXIT Festival u završnoj fazi

Pripreme za 22. izdanje jednog od najvećih muzičkih događaja u Evropi, EXIT Festivala, koji počinje u četvrtak, 7. jula, ulaze u završnu fazu.

Ove godine festivalsku magiju, kažu organizatori, upotpuniće najjači lajnap u istoriji festivala i očekuju pravi muzički praznik uz najzvučnija imena svetske muzičke scene, kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Boris Brejcha, Konstrakta i mnogi drugi.
Pripreme su u "foto finišu". Sve najpoznatije bine su već postavljene, a ove godine na festivalu nas očekuje više od 40 različitih bina i zona. Ostalo nam je još tri dana do početka najvećeg muzičkog festivala u Srbiji i jedva čekamo četvrtak da dođemo na tvrđavu i dočekamo sve posetioce, rekla je Tanjugu portparol Exit Festivala Milica Dragomirović.
U odnosu na prošlu godinu, svim stranim državljanima, kao i domaćim posetiocima koji svoje vreme tokom trajanja festivala planiraju da provedu u Egzitovom kampu, biće omogućen veći broj mesta. Kamp se tradicionalno nalazi na novosadskoj plaži Štrand, a prijave za boravak još su otvorene.
Kampom će ove godine ođekivati jezici iz čak 100 različitih država sveta, a kapacite ove godine iznosi 7.000 mesta, što je ozbiljno veći kapacitet u odnosu na prošlu godinu, rekla je Dragomirović.
Dodala je da ove godine kampere očekuje mnogo više sadržaja na Štrandu u vidu muzike, dela za rekreaciju i odmor.
Slogan ovogodišnjeg Exita je "Zauvek zajedno", što opravdava činjenicu da ovogodišnje izdanje festivala beleži rekordnu prodaju ulaznica i najveću posećenost do sada.
Rekordna godina za nas je bila 2019. kada smo imali najveći broj posetilaca, ali ove godine taj broj će daleko bit nadmašen i prema nekim procenama na tvrđavi ćemo ugostiti preko 200.000 ljudi iz čitavog sveta tokom četiri dana. Ova brojka je zaista nešto što izdvaja ovogodišnji Exit od svih ostalih, jer to predstavlja sjajnu motivaciju da sve prođe kako treba, naglašava Milica Dragomirović.
Festival EXIT biće održan od 7. do 10 jula na Petrovaradiniskoj tvđavi u Novom Sadu. Sve informacije u vezi sa festivalom, kao i informacije o samom kampu možete pogledati na zvaničnom sajtu exitfest.org ili na instagram profilu Exit Festivala.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad