Yunet
 

Kultura

Film "Toma" dostigao 500.000 gledalaca za tri nedelje

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. oktobar 2021. • 12:28 •

Film

Nakon samo tri nedelje prikazivanja, film “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića, o legendi narodne muzike Tomi Zdravkoviću, oborio je sve rekorde gledanosti sa čak 500.000 gledalaca, saopštili su producenti ovog uspešnog ostvarenja.

Osim trijumfa od pola miliona zadovoljnih posetioca bioskopa,“Toma” je ujedno upisao i vodeće mesto po gledanosti u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu (2. oktobar) sa neverovatnih 35 000 gledalaca.
Takođe, pesma “Ponoć”, koju je producent i kompozitor filma Željko Joksimović specijalno napisao za ovaj film, postala je veliki hit sa 3,5 miliona pregleda na YouTube kanalu.
Biografsko ostvarenje sa Milanom Marićem u ulozi Tome Zdravkovića, izazvalo je veliku popularnost još od svetske premijere na Sarajevo film festivalu krajem avgusta, preko otvaranja na Filmskim susretima u Nišu, do pohoda u bioskopima Srbije i regiona.
Muzička drama prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život, osim Marića, dočarali glumci - Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković i mnogi drugi.

 

Izvor: Tanjug


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena