Yunet
 

Kultura

Mini festival „Naši dani“ od 25. do 29. septembra u Novosadskom pozorištu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. septembar 2021. • 13:07 •

Mini festival „Naši dani“ od 25. do 29. septembra u Novosadskom pozorištu

Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház će od sutra biti domaćin predstavama Beogradskog dramskog pozorišta.

Na sceni Novosadskog pozorišta će se između 25. i 29. septembra naći sledeće predstave BDP-a: Kišne kapi na vrelom kamenju, Rajnera Vernera Fasbindera, u režiji Juga Đorđevića, zatim Dan kada ja nije više bilo ja, Rolanda Šimelpfeniga, čiju režiju potpisuje Tara Manić, potom će uslediti Plastelin, pisca Vasilija Sigareva i reditelja Marka Torlakovića, a naposletku predstava Baal, prema tekstu Bertolta Brehta, koju je na scenu postavljao Diego De Brea.
Gledaoci će uživati u nastupima glumaca poput Miloša Bikovića, Vanje Nenadić, Miloša Petrovića Trojpeca, Ive Ilinčić, Pavla Pekića, Ljubinke Klarić, Ivana Zarića, Ivane Nikolić, Ivana Tomića, Jane Milosavljević, Miodraga Radonjića...
Gostovanja ovog beogradskog teatra organizuju se u sklopu Mini festivala „Naši dani“, koji je nastao sa ciljem umrežavanja kreativnih ideja teatara iz Novog Sada i Beograda; započeo je u maju mesecu, kada je Beogradsko dramsko pozorište nastupilo sa nekoliko predstava u Srpskom narodnom pozorištu.
Posle gostovanja BDP-a u Novosadskom pozorištu, uslediće povratna turneja, kada će ansambl iz Novog Sada gostovati u Beogradu, između 5. i 9. oktobra. Publika će u BDP-u imati priliku da pogleda Ujvidekijeve predstave Seljačku operu, Nosoroga, Hasanaginicu i Anu Karenjinu.
Karte za gostujuće predstave BDP-a se mogu rezervisati na sajtu Novosadskog pozorišta, ili putem telefona: 021/525 552, odnosno 021/657 2526.
 

 

Foto: BDP

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad