Yunet
 

Izbori

Panaotović:"Vučić osvojio 51% glasova Novosađana, nekim liderima opozicije matematika nije jača stra

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. april 2022. • 15:33 •

Panaotović:

Ovih dana imali smo priliku da pročitamo izjavave nekih opozicionih prvaka čija je srž da su izbori pokazali da je Novi Sad, grad u kome Vučić nema većinsku podršku.

Da rečenim liderima matematika ne ide od ruke, kazuju brojke koje su egzaktne i neminovne. Naime Aleksandar Vućić je od oko 204000 izašlih birača na izborima u Novom Sadu, osvojio oko 102700 glasova što je natpolovična podrška građana Novog Sada čak i ako se ne odbiju nevažeći glasački listići. Štaviše, drugoplasirani kandidat Ponoš, ostvario je rezultat za oko 50 hiljada glasova lošiji od Vučića.
Sve navedeno ima još veću težinu ako se ima u vidu visoka izlaznost u Novom Sadu koja svedoči o demokratičnosti i političkoj svesti građana.
Koliko je situacija za Vučićeve protivnike u Novom Sadu poražavajuća i depresivna najbolje pokazuje uporedna analiza predsedničkih izbora 2017. i 2022, naime Vučić je u Novom Sadu prošli put ostvario rezultat od 82638 glasova dočim je prekjuče prebacio 102000 glasova popravivši skor za oko 20 hiljada glasova.
Da u opozicionom taboru nema razloga za radovanje već za duboku zabrinutost pokazuju i rezultati na parlamentarnim izborima koji pokazuju da bi SNS(oko38.5%), SPS(oko 10%) i SVM ostvarili komotnu većinu u gradu Novom Sadu, da su se kojim slučajem juče održali i izbori za gradsku skupštinu.
Stoga, valjalo bi sagledati sopstvene propuste i uvideti zašto građani Novog Sada ne žele da podrže aktuelnu opoziciju, umesto obmanjivanja javnosti netačnim brojkama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena