Yunet
 

Izbori

Vučić: Na predsedničkim izborima 59,9 do 60,1 odsto!

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. april 2022. • 23:32 •

Vučić: Na predsedničkim izborima 59,9 do 60,1 odsto!

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić obraća iz centrale Srpske napredne stranke i govori o prvim preliminarnim rezultatima.

Vučić je pozdravljen dugim aplauzom pre obraćanja.

- Procenjujemo da je na današnje izobre izašlo oko 3 milion 840 hiljada ljudi. Neko je želeo da napravi probleme a sve je proteklo u najboljem redu. Zadovoljan sam što su ljudi u tolikom broju izašli, želim da čestitam svim političkim takmacima. Uticaj ukrajinske krize je bio ogroman na izborni rezultat. Liste SNS zahvaljujući odgvornom ponašanju imaju nešto manje glasova, ali ćemo tome voditi računa prilikom formiranja vlade. Srbija će morati da se opredeli kako će u budućnost.

- Prema našim podacima, imamo lista Zajedno možemo sve osvojila je 44 odsto glasova na parlamentarnim izborima. Lista Dragan Đilas oko 13 odsto, Dačić 11,4, Nada 5,3, Moramo 4,7, 3,8 zavetnici i dveri. Oko 2 radikali i suverenisti, ostali ispod 2. Mandati: SNS 125, odnosno već sa svm imamo više nego dovoljno za smostalno formiranje vlade. Gradski rezultati su nam u Beogradu bolji. Vučić je potom saopštio i preliminarne rezultate predsedničkih izbora: Ponoš 17,7, Miloš Jovanović DSS 5,9, Zavetnici 4,5, a 4,4 Boško Stojković 3,15, Miša Vacić 0,9, a Vučić 59,9 do 60,1 odsto glasova odnosno oko 2.045.000 glasova.

- Ponosan sam što sam uspeo da uradim sto niko u Srbiji nije. I ovo znači da imam tremu, jedini sam koji je pobedio dva puta u prvom krugu i to sada u drugom mandatu a nije bilo čak ni tesno. To pokazuje zašto sam neobično ponosan, posle Nikole Pašića biću čovek koji je najduže bio na vlasti u našoj zemlji. Beskrajno sam zahvalan ljudima i našem narodu na KiM gde sam dobio preko 90 odsto glasova, kao i u RS skoro 90 odsto. Pred nama je da se potrudimo da uradimo još više stvari, naučio sam da su dela važna... Navikavam se na ulogu predsednika koji nije predsednik stranke. Podsetimo, danas su u Srbiji održani parlamentarni izbori, 13. od uvođenja višestranačja i čak deveti vanredni, a građani su glasali za šefa države i vlast u Beogradu i Boru i još 12 lokalnih samouprava.

 

Izvor: Kurir

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena