Yunet
 

Izbori

Vučić: Imaćemo veoma stabilnu vladu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. april 2022. • 23:46 •

Vučić: Imaćemo veoma stabilnu vladu

Lider SNS i kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras uverenje da će Srbija imati veoma stabilnu vladu.

Na pitanje da li izborni rezultati znače da će Srbija dobiti stabilnu vladu, Vučić je poručio - veoma stabilnu i čvrstu. Izrazio je nadu da će SNS imati samostalno do 126 poslanika, ali da će se to znati za pola sata ili sat vremena.

„Nemamo nikakvih problema sa Savezom vojvođanskih Mađara (SVM), imamo najbliže moguće odnose, pa ćemo imati u svakom slučaju apsolutnu većinu“, poručio je on. Onima koji su, kako kaže, rušili Srbiju govoreći o tome kako će da naprave diverzifikaciju, sada neka nastave da se čude kako evropska Srbija nema dvotrećinsku većinu.

 

Vučić: U prvom krugu sam dobio 2,245 miliona glasova

Lider napredenjaka i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je dobio 2,245 miliona glasova, što je daleko više nego što su u prvom krugu dobijali predsednički kandidati u Srbiji. "Ponosan sam na činjenicu što sam uspeo da uradim nešto što niko nije nikada u Srbiji uspeo", rekao je Vučić i dodao da su Tomislav Nikolić i Boris Tadić u prvom krugu predsedničkih izbora imali oko 950.000 i 850.000 glasova.

Kazao je da je to velika razlika i dodao: "Takođe to pokazuje da ću, ono zbog čega sam neobično ponosan, posle Nikole Pašića verovatno biti Srbin koji je najduže bio na vlasti u našoj zemlji". Vučić je rekao da to ne kaže da bi se hvalio tom činjenicom već zato što je ponosan pred narodom, čije poverenje mu je to omogućilo. Zahvalio je i našem narodu na KiM i u Republici Srpskoj i naveo da je od Srba sa KiM dobio više od 90 odsto glasova, a od naroda iz Srpske gotovo 90 odsto glasova. Istakao je da je pred SNS da se potrudi da uradi još mnogo važnih stvari. Kazao je da su lista SNS i Dragana Ðilasa zbog žestokih međusobnih borbi pretrpele udare od onih koji su bili sa strane i koji su iz lagodne pozicije sticali poene na račun toga. "Kada se bude videlo ko će da formira vladu, onda će biti jasno ko je dobitnik ili gubitnik", naglasio je Vučić.

Poručio je da želi da se nastavi modernizacija naše zemlje, da se i dalje vodi računa o privlačenju stranih direktnih investicija, da se čuva mir i stabilnost. Postaraću se da takvu vladu formiramo da Srbija nastavi u tom smeru da se kreću, a pred nama su brojni izazovi, rekao je Vučić. Kaže da je za Srbiju najvažnije da ima dobre odnose u regionu i da nastavi svoj evropski put, ali da ne rušimo dobre odnose sa tradicionalnim prijateljima. Vučić je rekao da se vlast neće dodvoravati biračima po svaku cenu već će raditi ozbiljan i odgovoran posao, pa neka narod sudi o delima.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena