Yunet
 

Hronika

Dečak ubio 12 jaganjaca sekirom, sproveden odmah u KC Vojvodine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. mart 2024. • 15:53 •

Dečak ubio 12 jaganjaca sekirom, sproveden odmah u KC Vojvodine

Dečak star 13 godina ubio je sekirom 12 jaganjaca u selu Markovac kod Vršca i on je sproveden u Klinički centar Vojvodine na dalje isptivanje, saznaje Tanjug u Policijskoj upravi Pančevo.

Budući da nema navršenih 14 godina, ne može da snosi krivičnu odgovornost, a u ispitivanje su uključeni Više javno tužilaštvo Pančeva i vršački Centar za socijalni rad.

Mediji prenose da je dečak u ponedeljak popodne ušao u tor gde su se nalazili jaganjci i ubio ih sekirom, kao i da se radi o jaganjcima vlasnika kuće u kojoj je dečak živeo sa porodicom.

DEČAK KOJI JE POBIO JAGANjCE SMEŠTEN NA PSIHIJATRIJU

Maloletni M. Ž. (13), koji je juče popodne sekirom ubio 12 jaganjaca u selu Markovac, kod Vršca, smešten je u Klinički centar Vojvodine, gde će biti obavljeno njegovo veštačenje.

Kako je „Novostima“ rečeno u policiji, dečak je odmah nakon počinjenog masakra bio odveden u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu, gde je dobio uput za dalje lečenje u Kliničkom centru.

U Novi Sad je otišao u pratnji radnika Centra za socijalni rad, pod čijim se nadzorom nalazila njegova porodica.

Nezvanično saznajemo da je M. Ž. imao jako teško detinjstvo. Majka ih je napustila, otac je šlogiran, a brat mu je godinama u zatvoru zato što je više puta silovao njihove dve rođene sestre.

Poslednjih godina ova porodica je živela u staroj kući čoveka čije je ovce M. Ž. sada pobio. Jedna od sestara je radila kao čobanica, a i ovaj dečak joj je u tome neretko pomagao.

 

Foto: Novosti

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena