Yunet
 

Hronika

Gotovo 300.000 neprijavljenih evra zaplenjeno na prelazu Vatin

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. septembar 2022. • 12:37 •

Gotovo 300.000 neprijavljenih evra zaplenjeno na prelazu Vatin

Na izlazu graničnog prelaza Vatin 15. septembra 2022. godine zahvaljujući zajedničkom radu carine i policije uspešno je osujećen pokušaj da se iz zemlje iznese suma od preko 300.000 neprijavljenih evra.

Iznos velike sume neprijavljenog gotovog novca otkriven je tokom večeri kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao mercedes stranih registarskih oznaka.
Na uobičajeno pitanje da li ima nešto da prijavi, strani državljanin koji je ka Moldaviji putovao sam, rekao je da sa sobom nosi samo lične stvari.
Međutim, detaljnim pregledom koji je usledio ustanovljeno je da ta tvrdnja ne odgovara istini.
Naime, u prtljažniku automobila otkrivena je kartonska kutija u kojoj se nalazila naizgled obična plastična kesa puna neprijavljenih deviza.
Ukupno je otkriveno 306.000 neprijavljenih evra, mahom u apoenima od po 500 evra, za koje je vozač tvrdio da potiču od nekretnine koju je njegov brat prodao u Crnoj Gori.
Kako putnik nije imao validnu dokumentaciju kojom bi dokazao poreklo novca, iznos od 10.000 evra koje nije bio u obavezi da prijavi mu je vraćen na licu mesta, dok je ostatak sume u iznosu od 296.000m evra privremeno zadržan do okončanja sudskog postupka koji će se voditi po hitnoj proceduri jer je reč o stranom državljaninu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad