Yunet
 

Hronika

Gepek pun uređaja za proizvodnju bitkoina

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. jul 2022. • 12:33 •

Gepek pun uređaja za proizvodnju bitkoina

Carinici su u saradnji sa policijom 21. jula 2022. godine godine na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje 9 uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i 500 uložaka za elektronske cigarete.

Neobičan slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao ''BMW M2'' nemačkih registarskih oznaka.
Automobilom je upravljao strani državljanin koji se, prema sopstvenoj izjavi, iz Nemačke uputio ka Crnoj Gori, a carinicima na prelazu je potvrdio da nema ništa da prijavi.
Međutim, tokom detaljne kontrole otkriveno je da se u prtljažniku nalazi 8 uređaja ''S19 Antiminer Bitcoin Miner Machine'', dok je na zadnjem sedištu otkriven još jedan isti takav uređaj i kutija puna uložaka za elektronske cigarete marke ''Elfbar''.
Vrednost otkrivene neprijavljene robe procenjena je na gotovo 4 miliona dinara, a kako ta vrednost prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, oduzet je i automobil vredan 5 miliona dinara, čime se ukupna vrednost prekršaja popela na 9 miliona.  
Podsetimo, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja “mining”, za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.         
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad