Yunet
 

Hronika

Preminuo novinar Predrag Peca Jeremić

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. jun 2022. • 13:30 •

Preminuo novinar Predrag Peca Jeremić

U Beogradu je danas iznenada preminuo novinar, pisac i analitičar Predrag Peca Jeremić, preneli su beogradski mediji.

Jeremić je radio na Studiju B, u Glasu javnosti, Večernjim novostima i Kuriru, a bio je i novinar i kolumnista nedeljnika Grom.Novinarstvom se bavio od 1986. godine.

Vučić uputio saučešće povodom smrti novinara Jeremića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog novinara Predraga Pece Jeremića, za koga je rekao da je bio "hrabri borac za istinito informisanje bez kompromisa".
“Sa velikom tugom sam primio vest o iznenadnoj smrti mog iskrenog prijatelja Predraga Pece Jeremića, novinara, analitičara i hrabrog borca za istinito informisanje bez kompromisa i bez obzira na rizike kojima je bivao izložen kao vrhunski istraživački novinar", naveo je Vučić u telegramu saučešća.
Predsednik je naveo da je "Peca Jeremić bio stara garda novinarske profesije" i da je "tokom bogate karijere, radio u brojnim redakcijama i ostavio jedinstven reporterski i urednički pečat, kako u dnevnim novinama i nedeljnicima, tako i na televiziji".
"Mnoge njegove kolumne se i danas pamte, a probirom intrigantnih tema i sagovornika, analitičkim pristupom kojim je otkrivao afere iz najbitnijih oblasti društvenog života, brzo je postao uzor čitavoj generaciji mladih novinara", istakao je Vučić.
"Bila mi je čast da ga imam za prijatelja, ne samo zbog njegove otvorenosti i iskrenosti, ozbiljnosti, promišljenosti i izuzetnog poznavanja domaćih i globalnih prilika, već i zbog spremnosti da se uvek i na svakom mestu bori za istinu", naveo je predsednik Srbije.
"Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i kolegama Predraga Pece Jeremića. Počivaj u miru, dragi prijatelju", napisao je Vučić u telegramu saučešća, kako je saopštila pres služba predsednika.

 

Izvor: Tanjug
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena