Yunet
 

Hronika

Otkriveno ko stoji iza pretećeg pisma gradonačelniku

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 6. april 2022. • 10:20 •

Otkriveno ko stoji iza pretećeg pisma gradonačelniku

Zbog monstruoznih pretnji koje je juče primio putem elektronske pošte, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti Osnovnom sudu u Novom Sadu i sudu za Visokotehnički kriminal u Beogradu.

Prvi čovek Novog Sada tužio je izvesnog Ljubomira Čalenića koji je u poruci pretio smrću gradonačelniku i njegovoj porodici. Kako saznaje portal NS Uživo, juče je na službeni mejl Grupe za suzbijanje krvnih delikata prosleđen mejl upućen gradonacelniku Novog Sada, gospodinu Milošu Vučeviću, vulgarne sadržine

. U vezi sa navedenim je obavešten tužilac za VTK u Beogradu, Momčilović Aleksandar, koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnog dela, nalon čega je obavešten Osnovni javni tužilac u Novom Sadu, Radivoj Kacanski, koji se izjasnio, pošto je potvrđeno da se gradonačelnik oseća ugroženim, da postoje elementi krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl.138 st.2 KZ (prema više lica). Nakon izvršenih dodatnih konsultacija među tužilaštvima (VTK u Beogradu i OJT u Novom Sadu) postupanje u predmetu je preuzelo tuzilastvo za VTK u Beogradu, ne menjajući kvalifikaciju krivičnog dela koje je postavilo tužilaštvo u Novom Sadu.

Prema naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu ,a po zamolnici tužioca za Visokotehnoloski krimanal u Beogradu izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni Čalenić Ljubomir. Tokom pretresa je pronađen mobini telefon i poruke sa kojeg su upućene pretnje. Dalji rad nastavljaju operativni radnici Odseka za VTK u Beogradu.

 

Izvor: NS uživo

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad