Yunet
 

Hronika

Sprečen pokušaj šverca 36 laptopova i druge opreme

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. avgust 2021. • 12:34 •

Sprečen pokušaj šverca 36 laptopova i druge opreme

Srpski carinici otkrili su u saradnji sa policijom na prelazu Bački Breg putnika koji je u prtljagu pokušao da prokriumčari mnoštvo laptopova, ajpedova, tableta i pripadajućih punjača, saopšteno je danas iz Uprave carina.

U pokušaju krijumčarenja koji se dogodio 28. avgusta sprečen je 42-godišnji Kikinđanin koji se u zemlju vraćao autobusom danskih registarskih oznaka koji je na prelaz pristigao u zoru.

Na pitanje carinika upućeno putnicima i vozačima da li imaju nešto da prijave svi su odgovorili odrično, ali su pregledom prtljažnog dela autobusa otkriveni koferi i torbe prepuni računarske opreme, među kojom i 36 laptop računara.

U torbama su se pored laptopova, zakamufliranih odećom i papučama, nalazili i ajpedovi, kao i jedan tablet, kao i kesa puna pripadajućih punjača.

Svaki uređaj ponaosob je bio upakovan u crni plastični džak, a putnik koji se prijavio kao vlasnik prtljaga nije imao nikakvu dokumentaciju o robi koju je prenosio, zbog čega je ona privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena