Yunet
 

Društvo

U Novom Sadu otvorena područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. april 2024. • 14:09 •

U Novom Sadu otvorena područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa direktorom Agencije za sprečavanje korupcije Dejanom Damnjanovićem prisustvovao otvaranju područne jedinice Agencije za sprečavanje korupcije u Novom Sadu, koja se nalazi na trećem spratu Poslovnog centra „Apolo“.
– Veliko mi je zadovoljstvo što je Novi Sad treća po redu lokalna samouprava u kojoj se nalazi područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije u Srbiji. Grad je saradnik i partner ove Agencije, u cilju uspostavljanja što bolje komunikacije sa građanima. Moramo zajedno da označimo korupciju kao neprihvatljivo društveno delovanje, da radimo na njenoj prevenciji, a u toj misiji veoma su značajni međusobna podrška i razumevanje institucija, građana i Agencije za sprečavanje korupcije. Na istoj smo misiji, a to je bolje društvo u celosti. Smatram da je ključna reč – integritet. Ukoliko u radu javnih službi vladaju odgovornost, stručnost i etika, lako se iz delokruga rada eliminiše rizik od korupcije. Srećan rad i svako dobro! – rekao je gradonačelnik Đurić.
Prisutnim zvanicama i gostima obratio se i direktor Dejan Damnjanović koji je naglasio važnost neposrednog približavanja nadležnosti Agencije novosadskim javnim funkcionerima, građanima, organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima.
– Sprovođenje nadležnosti Agencije smatramo vrstom moralnog imperativa. Nastojimo da zdravo društvo bude temelj sveukupne stabilnosti zemlje. Sprečavanje korupcije shvatamo ne samo kao svoj posao, već kao svojevrsnu društvenu misiju i odgovornost – rekao je direktor Damnjanović.
Posle zvaničnog otvaranja, delegacija Agencije položila je venac na Spomen krst palim borcima 1912-1918. godine, u porti Uspenske crkve, a potom je na Pozoršnom trgu zasađeno „drvo prijateljstva“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena