Yunet
 

Društvo

Mašina za presađivanje ponovo u akciji

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. april 2024. • 12:38 •

Mašina za presađivanje ponovo u akciji

Mašina „Gradskog zelenila“ za presađivanje velikog drveća ponovo je u akciji. Tri odrasla platana iz starog rasadnika na Futoškom putu, danas su presađena u ulici Branimira Ćosića. Tako je ulica Branimira Ćosića ove zime postala bogatija za 17 novih stabala. U februaru je posađeno devet sorbusa, kao i tri odrasle lipe, koje su takođe presađene iz starog rasadnika. Takođe, na Limanu, u stambenom bloku Narodnog fronta 26 sadi se osam stabala crvenolisne šljive, i po jedan piramidalni hrast i sofora.
– Očuvanje zelenih površina zahteva i pažljivu negu postojećih stabala. Radnici „Gradskog zelnila“ su angažovani na produženju životnog veka drveća i poboljšanju njihovog zdravlja. U Limanskom parku gde je zimus i proletos posađeno 205 novih sadnica, drveće i šiblje se tretira zaštitnim preparatima protiv bolesti i štetočina, kao i ruže i cvetne gredice na Novom naselju. Takođe, orezujemo šiblje i ruže i okopavamo i plevimo cveće – kaže Jelena Prica, pomoćnica direktora Gradskog zelenila.
Na kraju Dunavske ulice na ulazu u Dunavski park sadi se 300 stabljika dvoredne žive ograde. U ulicama Stevana Branovačkog i Jovana Boškovića orezuje se živa ograda, a u Stevana Musića i Tolstojevoj se plevi i okopava šiblje.
Prolećno košenje i sakupljanje trave nastavljeno je u ulicama Jovana Đorđevića, Stevana Branovačkog, Jovana Boškovića, Ilije Vučetića, Partizanskoj, Futoškom put, Bulevaru Kneza Miloša, Vojvode Putnika, centru Sremske Kamenice i Avijatičarskom naselju, dok se na Mišeluku kosi i sakuplja korov.
U celom gradu se zaliva novoposađeno drveće.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena