Yunet
 

Društvo

Ivanišević posetio sajmove zapošljavanja na Poljoprivrednom i Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. mart 2024. • 15:20 •

Ivanišević posetio sajmove zapošljavanja na Poljoprivrednom i Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević posetio je danas Sajam zapošljavanja na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i Sajam prakse i zapošljavanja na novosadskom Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Subotici, koje je podržao resorni sekretarijat.

„Sve više fakulteta organizuje sajmove zapošljavanja i sve veći broj firmi prepoznaje potrebe tržišta rada. Možemo da govorimo o praktičnoj primeni znanja, a to pokazuje i volju fakulteta da se što više približe privredi“, rekao je Ivanišević i dodao da Republika Srbija i AP Vojvodina imaju nisku stopu nezaposlenosti – od samo devet odsto – i da ovakve manifestacije mogu da utiču na njeno dodatno smanjenje.

Drugi Sajam zapošljavanja, koji se realizuje u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta – Centra za razvoj karijere, okupio je dvadeset kompanija kojima su neophodni mladi stručnjaci sa smerova koje nudi taj fakultet.

Na skupu se obratio i dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica, koji je istakao da su studenti samostalno organizovali Sajam i okupili zainteresovane firme.

„Sajam zapošljavanja je značajan jer su se studenti opredelili da razvijaju preduzetnički duh“, izjavio je Tica.

Sajam prakse i zapošljavanja na novosadskom Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Subotici okupio je blizu trideset kompanija koje mladim diplomcima i postdiplomcima nude dobre prilike za posao.

Na ovom sajmu prisutnima su se obratili i državna sekretarka u Ministarstvu prosvete prof. dr Marijana Dukić Mijatović i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nebojša Gvozdenović, koji je istakao da je motiv održavanja Sajma promena u studijskim programima u poslednjoj akreditaciji, kao i da bi naredne godine trebalo obezbediti 600-700 praksi.

Uspeh ovogodišnjeg Sajma prakse i zapošljavanja na Ekonomskom fakultetu, održanog i u Subotici i u Novom Sadu, rezultat je internacionalizacije Fakulteta, te dugogodišnjeg unapređivanja njegovih smerova i programa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena