Yunet
 

Društvo

Prijem za predsednika Skupštine Opštine Tivat

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. mart 2024. • 16:08 •

Prijem za predsednika Skupštine Opštine Tivat

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas, u okviru manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“, predsednika Skupštine Opštine Tivat Miljana Markovića i tom prilikom razgovarala sa njim o saradnji dva grada.
Sastanku u Skupštini Grada Novog Sada prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević, a pored kulturne saradnje koja se već ostvaruje kroz ustanove kulture Tivta i Novog Sada, razgovaralo se i o zajedničkim aktivnostima u oblasti turizma, privrede, ekonomije i drugog.
– Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ jeste korak u produbljivanju saradnje između dva grada i dva naroda. Ona predstavlja važnu kariku u jačanju veza na polju kulture, privrede, turizma, a razgovori koji su vođeni ovih dana sa gostima iz Tivta nisu samo prilika za razmenu iskustava, već i za jačanje međuljudskih veza dva grada – poručila je predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović.
Predsednik Skupštine Opštine Tivat Miljana Markovića istakao je zadovoljstvo i zahvalnost za održavanje manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“, rekavši da su ovakvi događaji potvrda izgradnje trajnih prijateljstava i partnerstva dva grada.
U okviru pomenute manifestacije prethodnih dana održano je niz razgovora zvaničnika dva grada, kao i kulturnih sadržaja. Sporazum o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i Tivta potpisan je jula prošle godine i predviđa saradnju kroz gradske i opštinske uprave, potom kulturu, turizam, sport, zaštitu životne sredine, obrazovanje i drugo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena