Yunet
 

Društvo

Jačati veze između Srbije i Crne Gore, Tivta i Novog Sada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. mart 2024. • 17:43 •

Jačati veze između Srbije i Crne Gore, Tivta i Novog Sada

Nakon manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“, koja je privukla i oduševila veliki broj Novosađana, Kulturni centar Novog Sada danas je posetio predsednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković. Sastanak sa direktorom KCNS Bojanom Panaotovićem protekao je razgovoru u kom je još jednom apostrofirana važnost što intenzivnijih odnosa Srbije i Crne Gore, Tivta i Novog Sada. Panaotović i Marković razmotrili su mogućnosti kulturne saradnje između dva pobratimska grada, a posebnu pažnju i respekt uvaženog gosta iz Tivta izazvao je podatak da zvanični Jutjub kanal Kulturnog centra Novog Sada broji preko šesnaest miliona pregleda, što ga čini unikatnim na prostorima Balkana. Panaotović je ovom prilikom Markoviću prezentovao kulturne sadržaje koje nudi zvanični kanal KCNS na ovoj društvenoj platformi, gde se na pristojan način i aformativno govori o temama važnim za srpsku istoriju.

Miljan Marković izjavio je da je već postojeća prijateljska i pobratimska veza između Srbije i Crne Gore, između Novog Sada i Tivta učvršćena, te da je potpisivanje sporazuma o saradnji i bratimljenju jedan logičan sled produbljivanja kulturne i ekonomske saradnje koja je u prošlosti bila skrajnuta. Marković je posebno istakao anegdotu nastalu tokom „Dana Tivta u Novom Sadu“ koja najbolje ocrtava pobratimske odnose učvršćene sporazumom:

– Prišao mi je jedan čovek, meni potpuno nepoznat. Uhvatio me je za ruku i kroz suze rekao: „Hvala Vam što ste došli. Mi smo jedan narod!“ To najbolje pokazuje kolika je želja naših sugrađana da živimo zajedno, da se podržavamo, a sprečavani smo na svaki mogući način. Mi nemamo bližih od vas, niti vi od nas. Kada god dođem u Novi Sad, osećam se kao kod svoje kuće. Nemam osećaj da sam otišao iz Tivta.

Panaotović i Marković izrazili su veliko zadovoljstvo ponovnim uspostavljanjem saradnje između Novog Sada i Tivta i njenim podizanjem na viši nivo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena