Yunet
 

Društvo

Đurić posetio stanovnike Pejićevih salaša i Nemanovaca  

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. mart 2024. • 17:58 •

Đurić posetio stanovnike Pejićevih salaša i Nemanovaca   

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je Mesnu zajednicu „Pejićevi salaši-Nemanovci“ čije je sedište nedavno renovirano. U martu prošle godine Gradska uprava za imovinu je započela rad na ovom projektu, a na jesen su radovi na objektu i okončani.

– Danas sam sa saradnicima u poseti prelepom prigradskom naselju, Čeneju, odnosno njegovom delu, Pejićevim salašima i Nemanovcima, čiji stanovnici sada imaju lep i funkcionalan, potpuno obnovljen objekat Mesne zajednice. Tu su izvođeni radovi na zameni krova, postavljanje hidroizolacije na krov, zamena oluka i stolarije, popravka oštećenih delova fasade i poda, postavljanje poda i zamena instalacija. Za radove na ovom objektu Grad Novi Sad je izdvojio 33 miliona dinara, a za opremanje nameštajem, izdvojeno je još oko 800 000 dinara. Jedan deo ovog objekta koriste Mesna zajednica i Mesna kancelarija, dok drugi deo koristi Udruženje penzionera. I klupe i korpe su ovde postavljene prošle godine, a 2021. smo opremili dečija igrališta i dve teretane na otvorenom – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Đurić je naglasio da su radovi planirani u toj Mesnoj zajednici za 2024. godinu u vrednosti od 8,7 miliona dinara, a pretežno se odnose na kanalizaciju i javnu rasvetu.

– U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije otpadnih voda za naselja Pejićevi salaši, Nemanovci i Rimski šančevi, kao i izrada tehničke dokumentacije za izgradnju javnog osvetljenja na teritoriji MZ „Pejićevi salaši-Nemanovci“. Apelujemo na građane da daju saglasnosti da bismo što pre nastavili sa aktivnostima na ovim značajnim projektima. Kao i uvek, otvoreni smo za sve predloge i spremni za dalju saradnju – rekao je gradonačečnik Đurić.

On je prilikom posete Pejićevim salašima posetio i Rasadnik cveća „Yuflor“ gde ga je sa poslovanjem te firme upoznao vlasnik Željko Damjanić, a obišao je i Klub penzionera, gde je razgovarao sa meštanima. Sa najmlađim stanovnicima ove Mesne zajednice, gradonačelnik Milan Đurić posadio je drvo belog jasena u parkiću, na igralištu iza objekta Mesne zajednice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena