Yunet
 

Društvo

Na Bulevaru Mihajla Pupina sadi se 38 brestova, u Kameničkom parku 10 crnih borova

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. mart 2024. • 15:35 •

Na Bulevaru Mihajla Pupina sadi se 38 brestova, u Kameničkom parku 10 crnih borova

Drvored na Bulevaru Mihajla Pupina biće dopunjen sa 38 sadnica bresta. Brestovi će biti posađeni na upražnjenim mestima i umesto oštećenih i bolesnih stabala u drvoredu. Ulmus resista ‘New Horizon’- vrsta bresta je nastala ukrštanjem japanskog i sibirskog bresta. Vrlo je otporan na bolesti, a pokazao je veliku otpornost na so za posipanje ulica, kao i na mraz i stres usled suše. Danas je novom sadnicom bresta zamenjeno jedno stablo bolesne lipe, koja je bila u odmaklom stadijumu truleži.
U Kameničkom parku u toku je sadnja 10 crnih borova.
Na Limanu, kod kvartovskog igrališta u Balzakovoj ulici 37 uklonjen je javor koji je juče, 11. marta, usled udara vetra počeo da se izvaljuje iz korena.
Nastavljeno je košenje trave, koje je zbog vremenskih ulsova započeto 1. marta. Kosi se kod Žeželjevog mosta, ispred ispred Omladinskog parka, i kod mosta Duga, na Bulevaru Evrope, Temerinskoj ulici od Mladena Leskovca do mosta, Bulevaru kneza Miloša, Futoškom putu i kod Akademije umetnosti na Tvrđavi.
Kod mosta Duga nastavljeno je s orezivanjem ruža, a u toku je popuna dvogodišnjeg cveća u cvetnom grbu Grada Novog Sada, u Stražilovskoj ulici, između Skupštine grada i Skupštine Vojvodine. Na Bulevaru Evrope plevi se i okopava šiblje, kao i na Bulevaru despota Stefana na Limanu, a na Petrovaradinskom keju plevi se cveće.

 

Foto: JKP Gradsko zelenilo Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena