Yunet
 

Društvo

Sadi se u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. mart 2024. • 15:50 •

Sadi se u Novom Sadu

Na četiri lokacije u Novom Sadu radnici Zelenila posadili su 28 novih stabala.
U Dunavskom parku posađena su tri kedra, jedan bagrem i jedna žalosna vrba. Prošle sedmice zasađeno je devet crnih borova, a krajem februara posađeni su jedan hrast, jedno judino drvo i tri jablana, tako da je Dunavski park sada bogatiji za 19 novih sadnica različitog drveća. U Temerinskoj ulici posađene su četiri, a u Ravaničkoj tri lipe, a kod Higijenskog zavoda dve ukrasne šljive. U petak je povodom 8. marta, ispred glavnog ulaza u Srpsko narodno pozorište posađeno 260 ruža čijoj sadnji je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac. Posađene su sorte Jelena Frajla i Lenka Frajla. Jelena Frajla ima cvet boje kajsije i snažan voćni miris u kome dominira aroma kajsije, a Lenka Frajla je sorta krem boje koja sa otvaranjem latica postepeno prelazi u belu boju. Ispred Skupštine grada u novu cvetnu gredicu posađeno je 150 ruža sorte Dunav Reka.
Uz nastavak sadnje i svih redovnih radova, neuobičajeno rano za ovo doba godine, već od 01. marta, uveliko se i kosi. Tako je košenje nastavljeno na više mesta u gradu – u Partizanskoj ulici, na Keju žrtava racije, Beogradskom keju, Rumenačkom putu, Bulevaru Evrope, Bulevaru vojvode Stepe, u šancu ispod drvenog mosta na Tvrđavi i u Petrovaradinu uz šetne staze pored Dunava, na Trgu vladike Nikolaja, ulici Prote Mihaljdžić.
Ispod mosta Duga nastavljeno je s orezivanjem ruža, a ulici Miloja Čiplića orezuje se šiblje. Istovremeno, radnici Gradskog zelenila pleve i okopavaju šiblje u stambenom bloku Bulevar oslobođenja- Bulevar Jaše Tomića-Kisačka ulica-Bulevar kralja Petra, kao i na Bulevaru Evrope.

Sadnja drveća biće nastavljena i narednih dana, kao i radovi na čišćenju i uređenju parkova, uličnih travnjaka i kvartovskih zelenih površina.

 

Foto: JKP Gradsko zelenilo Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena