Yunet
 

Društvo

Studentska menza u Novom Sadu dobila najvišu ocenu od sanitarne inspekcije

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. mart 2024. • 13:34 •

Studentska menza u Novom Sadu dobila najvišu ocenu od sanitarne inspekcije

Studentska menza u Novom Sadu dobila je najvišu ocenu od sanitarne inspekcije. Redovni inspekcijski nadzor obavljen je 27. 2. 2024. godine, a kontrolisani su način održavanja higijene, hrana, zaposlena lica. Rešenjem inspekcije od 5. marta, menza Studentskog centra Novi Sad je dobila najvišu ocenu i maksimalnih 100 bodova.

Rešenjem je konstatovano da je kuhinja sanitarno i funkcinalno dobro opremljena i da se hrana priprema u sladu sa strogo definisanim procedurama. Da su obezbeđene posebne prostorije za pripremu i termičku obradu hrane po vrstama, kao i da je kuhinja opremljena kvalitetnim uređajima za pripremu hrane i kvalitetnim filterima i sistemom za ventilaciju. Inspekcija konstatuje i izuzetno visok kvalitet pranja i odlaganja posuđa u posebnim, automatizovanim komorama. Inspektori su utvrdili da u skladu sa strogim procedurama pripreme hrane radnici redovno dezinfikuju ruke kao i sve radne površine, i da se redovno obavlja dezinfekcija, deratizacija i dezinsekcija svih prostorija. Takođe, konstatuje se da se menza pridržava uputstava dobre proizvođačke i higijenske prakse u sistemu HACCP i da svi zaposleni imaju izvršen redovan zdravstveni i sanitarni pregled.

– Inspekcijski nadzor je potvrdio da je Studenstki centar Novi Sad je maksimalno posvećen obezbeđivanju kvalitetne usluge studentima Novosadskog univerziteta. Nastavićemo da radimo na daljem unapređenju kvaliteta naših usluga – rekao je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra „Novi Sad“.

Na meniju studenske menze se svakog dana nalazi više od 20 jela. Godišnje se pripremi i servira blizu 1,1 miliona obroka, a za pripremu hrane se utroši 131 tona različitog mesa i ribe, oko 300 tona povrća i 40 tona voća. Od ove nedelje uvedena su nova jela, krofne, štrudle s makom i vitaminska salata.

U studentskoj menzi redovan doručak košta 56 dinara, ručak 120, a večera 90 dinara. Ovo su cene za studente na budžetu, dok za samofinansirajuće studente doručak košta 120, ručak 300, a večera 220 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena