Yunet
 

Društvo

Na sednici skupštine Grada Novog Sada razmatra se dalji planski razvoj grada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. mart 2024. • 14:40 •

Na sednici skupštine Grada Novog Sada razmatra se dalji planski razvoj grada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obratio se uoči 49. sednice Skupštine Grada Novog Sada, na čijem dnevnom redu se nalazi 41 tačka, od čega se 24 odnose na planska akta Grada značajna za njegov dalji razvoj.

– Imajući u vidu da se za „zeleni fond“ borimo svakodnevno, započeo bih izlaganje od Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije prostora na području Telepa u Novom Sadu. Time ćemo omogućiti bržu realizaciju projekta izgradnje parka između Somborske ulice, Futoškog puta i Bulevara patrijarha Pavla. Odlukom o izradi plana generalne regulacije „Zelene staze na trasi bivše pruge Novi Sad-Beočin“, stvaramo uslove za transformaciju železničke pruge Petrovaradin-Beočin u zelenu stazu. Zatim, Odlukama o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Ledinaca i Starih Ledinaca obuhvaćeno je građevinsko područje za lokalitet novog vrtića kapaciteta 50 dece. Pored toga, raspravljaće se i o Predlogu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Novi Sad za 2024. godinu. Sredstva za realizaciju tog Programa planirana su u iznosu od 70 miliona dinara, a mere su usmerene na mlade poljoprivrednike. Odbornici će razmatrati i Odluku o izradi Plana generalne regulacije rekreativnog područja Štrand-Kabel, odnosno lokaliteta zelene površine uz kompleks Štranda, gde je planirana izgradnja verskog objekta sa uređenjem zelene površine i zadržavanje postojeće vegetacije. Takođe, diskutovaće se i o Odluci o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Kineske četvrti sa Češkim magacinom u Novom Sadu, što je lokalitet predviđen za Memorijalni centar žrtava racije – rekao je Milan Đurić o najvažnijim tačkama koje se nalaze na današnjoj sednici Skupštine Grada.

Pored navedenog, na današnjoj sednici se nalazi i Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za prethodnu godinu, kada se Štab održao 15 puta, tokom čega je doneto devet naredbi, pet zaključaka i dve preporuke. Donete naredbe su se odnosile na angažovanje subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje u cilju otklanjanja posledica olujnog nevremena koje je zahvatilo teritoriju Grada Novog Sada počev od 19. jula 2023. godine, način pružanja pomoći građanima koji su u stanju ugroženosti usled posledica nevremena, preduzimanje mera u cilju stvaranja uslova za nesmetan početak nastave u školskoj godini 2023/24. i stvaranja uslova za boravak dece u svim objektima predškolske ustanove, kao i nizom drugih aktivnosti, a na dnevnom redu je i plan rada Štaba za ovu godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena