Yunet
 

Društvo

Kod Spomenika Zmaju Jovi u Sremskoj Kamenici posađeno 100 ruža

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. mart 2024. • 15:00 •

Kod Spomenika Zmaju Jovi u Sremskoj Kamenici posađeno 100 ruža

Kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju u Sremskoj Kamenici radnici Gradskog zelenila posadili su 100 ruža. Ruže su posađene sa predstavnicima Mesne zajednice Sremska Kamenica, u okviru projekta restauracije spomenika i rekonstrukcije postamenta, koje obuhvata i parterno uređenje travnjaka. Pored 100 ruža, posađeno je i 85 sadnica ukrsnog šiblja, a prostor je oplemenjen i dekorativnim malčom od kore četinara.
Nastavljeni su radovi na prolećnom uređenju grada. Kod Sokolskog doma posađena su tri sorbusa i jedan prunus, a u stambenom bloku Despota Stefana – Šekspirova – Narodnog fronta posađena su četiri graba. Na Beogradskom keju sađen je peren i čišćeno je lišće.
Pored toga, radnici Gradskog zelenila su zajedno sa radnicima JKP „Čistoća“ očistili park kod Autobuske i železničke stanice. Čišćenju parka prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
Na više lokacija nastavljeni su zaštitni tretmani šiblja i niskog drveća. Biće nastavljena sadnja drveća, prihrana novozasađenih stabala, a od 4. marta u planu je prvo ovogodišnje košenje zelenih površina u gradu.

 

Foto: JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena