Yunet
 

Društvo

Nova stabla jasena, lipe i liriodendrona na Bulevaru Evrope, Rumenačkoj i Ulici Branimira Ćosića

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. februar 2024. • 12:22 •

Nova stabla jasena, lipe i liriodendrona na Bulevaru Evrope, Rumenačkoj i Ulici Branimira Ćosića

Još 41 jasen posađen je danas na Bulevaru Evrope. Sadnice su posađene od raskrsnice kod Higijenskog zavoda prema Rumenačkom putu. Pre dva dana posađeno je 38 stabala na potezu od kružnog toka kod Rumenačke ulice do auto-puta. U „Gradskom zelenilu“ kažu da je svih 79 jasenova na Bulevaru Evrope posađeno u okviru redovnog programa unapređenja zelenila u Novom Sadu, koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.
Radnici „Gradskog zelenila“ su posadili i tri liriodendrona u Rumenačkoj ulici, a u ulici Branimira Ćosića posađene su tri odrasle lipe, koje su kamionom vadilicom presađene iz starog rasadnika.
Pored toga, na Beogradskom keju i stambenim blokovima Živka Radovanovića – Braće Dronjak – Anđe Ranković – Stevana Hristića; Partizanskih baza – Anđe Ranković – Stevana Hristića; škola Žarko Zrenjanin – Despota Stefana – Balzakova, stambeni blok Narodnog fronta – Banović Strahinje – Ive Andrića.
Kod mosta Duga i gimnazije Svetozar Marković, okopavano je i plevljeno dvogodišnje cveća, pereni i šiblje, a u ulici vojvode Šupljikca i stambenim blokovima Anđe Ranković i Antona Urbana orezivano je ukrasno šiblje. U Novom parku zaštitnim prepratima tretirani su ruže, šiblje i nisko drveće.

 

Foto: JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena