Yunet
 

Društvo

Vučić uručio nagrade pobednicima konkursa "Naša najlepša Srbija"

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. januar 2023. • 11:57 •

Vučić uručio nagrade pobednicima konkursa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je nagrade autorima fotografija sa konkursa "Naša najlepša Srbija", na izložbi njihovih radova u Palati Srbija.

Na izložbi je predstavljeno 29 autorskih fotografija objavljenih tokom trajanja konkursa, a pobednička fotografija koja je imala najviše lajkova na instagramu je autorke Dragane Macure, koja je fotografisala jezero Perućac. Njena slika imala je 6.488 lajkova na instagramu. Konkurs "Naša najlepša Srbija" organizovan je u junu prošle godine sa ciljem da se na najbolji način promoviše lepota Srbije, a svake nedelje birana je najlepša autorska fotografija, koju su kandidati slali na mejl Predsedništva otvoren za tu namenu.
Konkurs je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu @buducnostsrbijeav u cilju promocije jedinstvene lepote, običaja i nasleđa Srbije.
"Putovanje po Srbiji" nastavlja se i ove godine uz poziv predsednika Vučića građanima da svoje autorske fotografije najlepšeg domaćinstva Srbije šalju na e-poštu najlepšedomać[email protected].

Molim građane da u ovim vremenima smutnje nastave da čuvaju i vole Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na dodeli nagrada autorima fotografija sa konkursa "Naša najlepša Srbija" na izložbi njihovih radova, da su oni pokazali koliko vole svoju zemlju i zamolio sve građane da, kako je rekao, u ovim vremenima smutnje, svetskih sukoba i geopolitičkih problema, nastave da čuvaju i vole "našu Srbiju i guraju je napred"."Da pokušamo da sve uradimo da bismo imali još ovakvih fotografija, da imamo zadovoljnije ljude i mnogo više dece", istakao je Vučić u Palati Srbija, gde su predstavljeni radovi.
Vučić je svima zahvalio i dodao da su izložene fotografije građani sami radili i kačili na društvene mreže, kao i da je poseban žiri o tome odlučivao."Svaka od njih slavi lepote naše Srbije i našu Srbiju, i u vreme kada u eri socijalnih mreža koje se neretko koriste za negativan odnos i kritiku  svega, naša je obaveza da čuvamo zemlju, volimo i negujemo njene lepote", istakao je Vučić.
Predsednik je podsetio da je veliki Ivo Andrić rekao da je značaj lepote u raznolikosti vidova u kojima se ona javlja.
Primetio je da je najmanje fotografija stiglo sa istoka zemlje, a najviše  iz zapadne i centralne Srbije i izrazio očekivanje da će biti više radova sa istoka i juga zemlje.
Često nismo svesni veličanstvene prirode u Srbiji i često mnogo lepše govorimo o predelimo u inostranstvu, iako nisu ni upola  lepi kao u Srbiji, rekao je Vučić.
"Pokazali ste koliko volite i mesto iz kojeg dolazite i našu Srbiju, molim vas da to nastvavite da radite", poručio je Vučić i dodao da će autorka Dragana Macura, koja je fotografisala jezero Perućac i imala najviše lajkova, sa poklonjenim ajfonom moći da pravi još lepše fotografije.

Predsednik je čestitao građanima Novu godinu po julijanskom kalendaru.
"Živela naša jedina i najlepša Srbija", poručio je Vučić.
Na izložbi je predstavljeno 29 autorskih fotografija objavljenih tokom trajanja konkursa, a pobednička fotografija koja je imala najviše lajkova na instagramu je autorke Dragane Macure, koja je fotografisala jezero Perućac. Njena slika imala je 6.488 lajkova na instagramu.
Konkurs "Naša najlepša Srbija" organizovan je u junu prošle godine sa ciljem da se na najbolji način promoviše lepota Srbije, a svake nedelje birana je najlepša autorska fotografija, koju su kandidati slali na mejl Predsedništva otvoren za tu namenu.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena