Yunet
 

Društvo

Užurbano, na točkovima pred sam kraj godine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. decembar 2022. • 13:30 •

Užurbano, na točkovima pred sam kraj godine

Srpsko narodno pozorište putuje sve vreme i posle užurbanog novembra koji je ansambl Drame odveo u Nemačku i Rumuniju, gde su predstave Slepa mrlja i Ko je ubio Dženis Džoplin? kupile publiku, ovacije nisu izostale ni za predstavu Krvave svadbe koja je izvedena u nedelju 11. decembra, u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Nakon Crne Gore, put Srpsko narodno pozorište vodi u Zagreb. Ansambl predstave Ko je ubio Dženis Džoplin? igraće u subotu, 17. decembra na sceni Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Podsetimo, predstava Ko je ubio Dženis Džoplin? od svoje premijere niže velike nagrade, a predstavu voli publika širom regiona. Poslednjih sedam nagrada za ovu predstavu došlo je sa festivala Borini pozorišni dani i Internacionalnih teatarskih susreta Brčko distrikta BiH, te tako novosadska Dženis do sada je osvojila preko 30 priznanja. Glumica Bojana Milanović takođe je dobila nagradu Iskra kulture koja se dodeljuje mladim autorima za savremeno stvaralaštvo.
Poslednja stanica u decembru je Slovenija kada će predstava Tartif, rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor biti izvedena u Kopru, u Sloveniji.
Podsetimo, publika će u Novu 2023. godinu ući đuskajući na Rok operi kojom započinju Pozorišne novogodišnje priče. Pored koncerata, novogodišnjeg bazara kao novine, bala pod maskama, publika će moći da bude deo magičnog teatra i uz druženje sa svojim omiljenim umetnicima, kao i najmlađi sugrađani, budući posetioci najstarijeg teatra u Srbiji. Novosađani i Novosađanke imaće priliku da udahnu nove snove i nove nade na najlepši način, uz kulturu i umetnost.
 

 

Foto: S.Trifunović

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad