Yunet
 

Društvo

Proširena preliminarna lista za studentske kredite biće objavljena do srede

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. decembar 2022. • 14:28 •

Proširena preliminarna lista za studentske kredite biće objavljena do srede

Povodom informacije koja se pojavila u javnosti o smanjenom broju studentskih kredita za ovu školsku godinu, Ministarstvo prosvete saopštilo je da će za sve studente koji su konkurisali za ovaj vid podrške ona biti obezbeđena u istom obimu kao i prethodnih godina.

Nakon objavljene preliminarne liste i juče usvojenog budžeta Republike Srbije za 2023. godine, ministar je izdao nalog komisiji za kredite da u hitnom zasedanju objavi proširenu preliminarnu listu do srede 14. decembra, u skladu sa uvećanim finansijskim sredstvima i u skladu sa zakonskom procedurom.
"Prioritet Ministarstva jesu učenici i studenti i podrška njihovom obrazovanju. Drago mi je da novim budžetom održavamo kontinuitet i u dodeli stipendija i kredita koji je važan za celokupno društvo", rekao je ministar prosvete Branko Ružić.
On je dodao da su sve aktivnosti prethodnih godina bile usmerene u tom cilju, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Pored uvećanih mesečnih iznosa za stipendije i kredite, intenzivno radimo na pripremi projekata kojima ćemo povećati smeštajne kapacitete i uslove u studentskim domovima, a predstoje nam velika ulaganja u izgradnju i opremanje fakulteta, rekao je ministar.

 

Izvor: Tanjug
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad