Yunet
 

Društvo

Za vikend pojačana kontrola saobraćaja u celoj zemlji

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. decembar 2022. • 10:12 •

Za vikend pojačana kontrola saobraćaja u celoj zemlji

Tokom vikenda pripadnici saobraćajne policije sprovešće mere pojačane kontrole saobraćaja usmerene na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, rekao je za Tanjug major Aleksandar Radenković, ispred Uprave saobraćajne policije MUP-a ukazavši da je u prethodnom mesecu je 12 pešaka poginulo u saobraćaju.

Akcija će biti usmerena na očuvanje bezbednosti pešaka jer su u ovom periodu godine najugroženiji, od novembra do januara meseca kada je dan najkraći. Želimo da skrenemo pažnju i pešacima da povećaju oprez i vozačima da obrate pažnju na pešake. Biće merena brzina u zonama pešačkog prelaza, kontrolisano da li vozači poštuju prava pešaka na pešačkom prelazu, ali i to da li pešaci poštuju saobraćajne propise, rekao je Radenković.
Prema njegovim rečima, u perethodnih nekoliko nedelja devet pešaka je poginulo na neosvetljenom delu puta i uglavnom su nosili tamniju garderobu.
Podsećamo na zakonsku obavezu pešaka koji se kreću putem van naselja, noću ili u uslovima smanjene vidljivosti da moraju biti osvetljeni.
Da li će nositi svetloodbojni prsluk ili neku drugo reflektujuću materiju svejedno je, ali to će im povećati bezbednost. U novembru smo imali 12 poginulih pešaka.
Od početka godine imamo manje poginulih pešaka nego što je to bio slučaj prošle godine.
Ove je 110 i to je i dalje velika brojka i dalje su nam pešaci jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju uz vozače putničkih vozila, rekao je Radenković.
On je naveo da će maksimalno raspoloživ broj pripadnika Uprave saobraćajne policije biće uključen u kontrolu saobraćaja na teritoriji cele zemlje.
"Krenuo je ski opening ove nedelje, veliki broj građana se uputilo ka Jahorini, već sledećeg vikenda se otvara sezona i na Kopaoniku, nakon toga ka Zlatiboru, veliki broj naših građana dolazi iz inostranstva za praznike i radićemo u kontinuitetu, podsetio je Radenković.

 

Izvor: Tanjug
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena