Yunet
 

Društvo

Poljoprivredna škola u Futogu obeležila 75 godina postojanja

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. decembar 2022. • 16:10 •

Poljoprivredna škola u Futogu obeležila 75 godina postojanja

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanosti povodom jubileja Poljoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, koja ove godine obeležava 75 godina postojanja.

Tom prilikom, gradonačelniku je uručena Povelja za pružanje dragocene bezrezervne podrške i za značajan doprinos u radu škole.
- Za veliko je poštovanje kada neko traje toliko dugo, a 75 godina uspešnog postojanja i pripremanja mladih generacija za profesionalne i obrazovne izazove može svima nama da bude samo na ponos. Ulaganje u obrazovanje i mlade ljude je prioritet svih nas, jer je to jedini način da budemo sigurni da će ova zemlja ići napred, u pravom smeru. Putem Uprave za obrazovanje iz budžeta Grada izdvajamo značajna sredstva kako bismo učenicima olakšali nastavu i poboljšali uslove boravka u školi. Takođe, svake godine Grad Novi Sad opredeljuje poljoprivredno zemljište za korišćenje bez naknade, kako bi ova škola mogla da ga koristi za praktični deo nastave, a tako smo i ove godine obezbedili 47 hektara za tu svrhu. Učenicima i nastavnicima želim da nastave sa uspešnim radom, da se ponose rezultatima, da prate moderne trendove i jačaju kapacitete. Poljoprivredna škola će u Gradu Novom Sadu uvek imati pouzdanog i odgovornog partnera - rekao je gradonačelnik Đurić.
Proslavi jubileja prisustvovao je i ministar prosvete Republike Srbije Branko Ružić, koji je dobio Plaketu za poseban doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja.
- Čestitam jubilej ovom dragulju obrazovnog sistema u Srbiji. Ta ustanova predstavlja primer idealnog spoja teorije i prakse, a ima i učenički dom i razne sekcije koje je krase i čine jedinstvenom. Nastavnicima i svim zaposlenima želim uspešan rad i da nastave da doprinose razvoju zemlje obrazovanjem kvalitetnih kadrova, a učenicima da uživaju u školskim danima, i da pored znanja stiču i prijateljstva i lepe uspomene - rekao je Ružić.
Povelju u znak zahvalnosti, pored gradonačelnika, dobili su i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalnne manjine i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a prisutne je pozdravio i domaćin, direktor škole Dušan Gagić. Zvanice su nakon svečanosti obišle postavku „Mali vašar istorije“ gde je na slikovit način prikazan istorijat Poljoprivredne škole, a zvanično je otvoren i objekat za odgoj i smeštaj svinja.
 

 

Foto: Grad Novi Sad

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena