Yunet
 

Društvo

U Novom Sadu počela Međunarodna konferencija studenata medicine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. novembar 2022. • 13:46 •

U Novom Sadu počela Međunarodna konferencija studenata medicine

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju „Međunarodne studentske konferencije – IMSCNS 2022“ koja je namenjena studentima Medicinskog fakulteta i mladim lekarima.

Cilj konferencije je edukacija budućih zdravstvenih radnika u oblastima medicine, stomatologije i farmacije.
"Veliko mi je zadovoljstvo što je naš grad domaćin konferencije studenata medicine i što je ponovo postao mesto susreta studenata, budućih lekara i eminentnih predavača iz SAD i Srbije. Ova trodnevna konferencija je od izuzetnog značaja za sve mlade ljude koji su odlučili da medicina bude njihov životni poziv i sjajna prilika da unaprede svoja znanja iz medicine i medicinskih disciplina, ali i mnoge druge veštine. Grad Novi Sad je grad mladih i nastaviće da podržava događaje koje imaju za cilj afirmiciju i promociju pravih vrednosti kao što su znanje, stučnost i humanost koja je i suština lekarskog poziva" – rekao je Ognjen Cvjetićanin i svim učesnicima konferencije poželeo prijatan boravak u gradu i da iz njega ponesu najlepše uspomene i novostečena znanja.
Predsednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta i mladih zdravstvenih radnika Novog Sada Miloš Bugarčić je u ime organizatora rekao da se konferencija održava u hotelu „Šeraton“ do 13. novembra 2022. godine.
"Na konferenciji učestvuje 300 studenata koji će tokom tri dana imati priliku da prošire svoja znanja iz medicinskih nauka, koje ne bi mogli da steknu na fakultetu, a koja će im pomoći u budućoj karijeri. Takođe su značajna i predavanja gostujućih profesora koji dolaze sa univerzitetskih klinika i centara širom Sjedinjenih Američkih Država" - rekao je Miloš Bugarčić.

Izvor:Grad Novi Sad

Foto:Grad Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad