Yunet
 

Društvo

Počinje rekonstrukcija kanalizacione mreže na Limanu 2

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. novembar 2022. • 10:51 •

Počinje rekonstrukcija kanalizacione mreže na Limanu 2

Danas počinju pripremni radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže i priključaka na Limanu 2, kao nastavak realizacije Relevantnog Aneksa br. 70, u okviru Projekta „Čista Srbija“.

Radovima će biti obuhvaćen prostor ograničen Bulevarom cara Lazara, Bulevarom oslobođenja, Bulevarom despota
Stefana i Fruškogorskom ulicom.
Predmetni radovi obuhvataju rekonstrukciju dotrajale primarne i sekundarne kanalizacione mreže, kao i postojećih kanalizacionih kućnih priključaka ukupne dužine 8.934 m.
Lokacija početka radova je Ravanička ulica, gde će se započeti raskopavanje u ponedeljak, 14. 11. 2022. godine. Regulisanje saobraćaja i zatvaranje ulica pratiće dinamiku izvođenja radova, o čemu će građani biti
blagovremeno obavešteni.
Radovi se izvode u skladu sa izrađenom projektno-tehničkom dokumentacijom, važećim odobrenjima za izvođenje radova i svim neophodnim saglasnostima koji prate ovu vrstu radova.
Radovi će trajati do kraja jula 2023. godine. Zaključkom Gradskog veća Grada Novog Sada broj:352-1/2021-222-8-3-II od 30. novembra
2021. godine, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad zaduženo je da u ime i za račun Grada Novog Sada, kao Investitor, preduzme sve mere i aktivnosti na realizaciji predmetnog projekta.
Finansijer Projekta „Čista Srbija“ je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, koje je izvršilo izbor izvođača za predmetne radove kao i izbor Nadzora nad izvođenjem radova.
Izvođač radova je „China Road and Bridge Corporation“ ili skraćeno „CRBC Serbia OGRANAK BEOGRAD“ Beograd, sa svojim podizvođačima, u skladu sa Projektom „Čista Srbija“.
Nadzor nad izvođenjem radova u ime Investitora i Finansijera je „EPTISA“ Beograd.
Molimo sugrađane za razumevanje i strpljenje jer je ovo izuzetno značajan projekat iz razloga što se nakon 50 godina počinje sa radovima na zameni dotrajale kanalizacione mreže.


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad