Yunet
 

Društvo

Završetak radova na Futoškom putu do kraja novembra

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. novembar 2022. • 12:04 •

Završetak radova na Futoškom putu do kraja novembra

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišli su danas radove na rekonstrukciji Futoškog puta, koji se izvode u okviru Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja u Novom Sadu, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 800 miliona dinara.

„Novi Sad je uvek bio i uvek će ostati među najvažnijim prioritetima kada je reč o radu pokrajinske administracije. Ovo je najveći grad, koji najviše doprinosi pokrajinskom budžetu i mi moramo da pomognemo gradskoj vlasti da realizuje važne poslove na korist svih građana. Pokrajinska vlada je nakon rebalansa budžeta u septembru izdvojila ova sredstva i pomogla realizaciju ovog važnog posla. Ovako velike i obimne radove nismo imali u Novom Sadu – više od 30 ulica će biti rekonstruisano, što se nije radilo više decenija“, izjavio je predsednik Mirović i istakao da je zajednički plan Pokrajine i Grada rekonstrukcija Bulevara oslobođenja naredne godine.
Pokrajinska vlada je, prema rečima predsednika Mirovića, izdvojila znatna sredstva i za druge projekte širom Vojvodine – radovi su završeni i u Subotici na velikom broju saobraćajnica, u Senti, u Žitištu, završavaju se radovi i na delu Grebenskog puta.
„Ovo je veoma važan posao zato što ćemo imati mnogo kvalitetniji i uređeniji sistem saobraćaja. Novi Sad očekuju i brojne nove velike investicije. Pokrajinska vlada će u stopostotnom iznosu finansirati izgradnju nove škole „Miloš Crnjanski“ na Satelitu, u toku je javna nabavka za rekonstrukciju Studija M i za izgradnju Muzeja 2021 na mestu stare zgrade radija“, izjavio je predsednik Mirović i dodao da je u toku i javna nabavka za rekonstrukciju Kamenice 1.
Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, plan je da rekonstrukcija Futoškog puta bude završena do kraja meseca.
"Danas obilazimo radove na Futoškom putu koji napreduju odlično. Grad Novi Sad je, u 2022. godini, izdvojio milijardu i četristo miliona dinara za putnu privredu. U međuvremenu nam je i Pokrajinska vlada prenela sredstva rebalanskom budžeta u septembru, na čemu smo zahvalni. Na taj način smo u našem budžetu obezbedili dve milijarde i dvesta miliona dinara ukupno, što je apsolutno rekordna suma novca ikada izdvojena za asfaltiranje i putnu privredu, u istoriji Novog Sada. Radovi se sprovode velikom dinamikom kako bi se potrošio dobijeni novac, u iznosu od 800 miliona dinara, do kraja godine. Na Futoškom putu se radovi izvode u četiri faze, a zbog velike frekventnosti, doneta je odluka da se on ne zatvara za saobrćaj, nego da ostane prohodna po jedna traka u oba smera. Nakon ove deonice, ostaje nam poslednja faza do Ulice cara Dušana, a ti radovi će biti okončani do kraja ovog meseca. Molim Novosađane da imaju strpljenja i razumevanja i shvatam nervozu zbog gužvi u gradu, ali da bismo imali lepše, bezbednije puteve i uređene saobraćajnice, moramo nekad i da se strpimo i sačekamo da se završe ovako važni, kapitalni poslovi, čiji će rezultat, nadam se, biti vidljiv decenijama", izjavio je gradonačelnik Đurić.
Obilasku radova prisustvovao je i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

Foto:Grad Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad