Yunet
 

Društvo

Radionica: ,,Uloga medija u zaštiti mladih od rizičnog ponašanja na internetu“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. oktobar 2022. • 14:10 •

Radionica: ,,Uloga medija u zaštiti mladih od rizičnog ponašanja na internetu“

Udruženje novinara Srbije – Društvo novinara Vojvodine poziva novinare i studente novinarstva na radionicu o profesionalnim standardima u izveštavanju o posledicama rizičnog ponašanja mladih na internetu, koja će biti održana 11. oktobra u u 17 časova u knjižari „Bulevar Books“ Bulevar Mihajla Pupina br. 8, Novi Sad.

Rizično ponašanje na internetu karakteriše sve veći broj mladih. Reč je uglavnom o deljenju ličnih podataka  na društvenim mrežama i kontaktima preko interneta, a kasnije i uživo sa nepoznatim osobama, preuzimanju nebezbednog digitalnog materijala i slično. Izloženi su štetnom i neprimerenom sadržaju i u digitalnim i štampanim medijima, kao što su: govor mržnje, stereotipi, pornografski sadržaji, digitalno nasilje i dezinformacije.
Šta sve spada u rizično ponašanje mladih na internetu i kako ga sprečiti, kako mediji izveštavaju o digitalnom nasilju i kakve su posledice senzacionalističkih objava u medijima samo su neka od pitanja na koja će odgovor dati učesnici radionice.
Iskusni novinari, psiholog i pravnik analiziraće internet sadržaje koji mogu da prouzrokuju nasilje, a predstaviće i dosadašnje primere dobre i loše prakse medijskog izveštavanja.
Na radionici će govoriti novinarka agencije Frans-Pres Marion Dautri, novinarka RTV Nevena Vrtulek i psihološkinja u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Futog Katarina Šterleman.
Prisustvo na radionici je besplatno, ali je neophodna prijava na adresi: [email protected] u kojoj navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju. Broj učesnika je ograničen.
Radionica je sufinansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad