Yunet
 

Društvo

Država čini sve da najstariji građani imaju dostojanstveno starenje

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. oktobar 2022. • 13:07 •

Država čini sve da najstariji građani imaju dostojanstveno starenje

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić posetila je najstarije građane u Klubu za starije „Radana Pupić“ u Beogradu, gde im je poručila da je Republika Srbija uvek tu uz njih, jer zna, ceni i pamti sve ono što su oni uradili za državu i njen narod.

„Danas je dan kada još jednom treba da se podsetimo koliko ste nam važni, a Srbiji ste važni svakoga dana. Vi ste naš temelj, naš oslonac, vi nam pokazujete kako treba da se ponašamo, da budemo odgovorni, vi ste naši uzori i vaša iskustva su za nas neporocenjiva“, navela je Kisić i čestitala najstarijima njihov dan.
Ministarka Kisić je istakla da Republika Srbija na mnogo načina pokazuje da misli na najstarije građane i čini sve da poboljša njihov kvalitet života i finansijski položaj. Kisić je navela da će penzije u novembru biti povećane za 9 odsto, kao i da se od početka sledeće godine očekuje povećanje od 12 odsto.  
Poseti Klubu za starije „Radana Pupić“ prisustvovala je i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Aleksandra Čamagić koja je najstarijima čestitala njihov dan i navela da će grad nastaviti da čini sve kao i do sada, kako se oni ne bi osećali usamljeno.

 

Foto: Dejan Urošević.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad