Yunet
 

Društvo

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada posetila Istočno Sarajevo

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. septembar 2022. • 11:00 •

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada posetila Istočno Sarajevo

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović tokom vikenda boravila je u poseti Gradu Istočno Sarajevo povodom proslave Dana Grada i Krsne slave Svetog Petra Sarajevskog.

Tokom boravka predsednica Skupštine Grada Novog Sada razgovarala je sa Ljubišom Ćosićem, Gradonačelnikom i Koroman Brankom, predsednikom Skupštine Grada Istočno Sarajevo i, u svoje lično ime, u ime Gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i svih Novosađana, čestitala im Dan grada i Krsnu slavu.
Tom prilikom Radomirović Marinković je istakla da su pre nepunih godinu dana Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potpisali Sporazum o saradnji ova dva grada.
- To je najviši pravni akt u Republici Srbiji koji reguliše odnose između lokalnih samouprava. Međutim, naše obostrano pravo i prijateljsko razumevanje i poštovanje počelo je mnogo ranije, jer je proisteklo iz prirodne težnje za što tešnjim odnosima našeg naroda – naglasila je predsednica novosadskog parlamenta i dodala da se kroz brojne projekte i programe koje naš grad sprovodi ove godine, kao ponosna Evropska prestonica kulture, pružaju brojne mogućnosti za saradnju i zajedničko angažovanje i bratskih gradova. Sporazum podrazumeva, pre svega institucionalnu saradnju, zajedničke nastupe u realizaciji međunarodnih i prekograničnih projekata u oblastima privrede, poljoprivrede, turizma, sporta, kulture, obrazovanja i zaštite životne sredine.
Takođe je poručila da je uverena da naše gradove pobratime i njihove građane tek čeka mnoštvo zajedničkih projekata i susreta, na obostranu korist i zadovoljstvo i još jednom, izrazila svoje zadovoljstvo uzajamnim poštovanjem i razumevanjem i čestitala Dan Grada i Krsnu slavu.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena