Yunet
 

Društvo

U Vrbasu uručene plakete rezervnim vojnim starešinama

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. septembar 2022. • 12:34 •

U Vrbasu uručene plakete rezervnim vojnim starešinama

U Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu sinoć su održani dvadeset sedmi susreti rezervnih vojnih starešina Nikšića, Plužina, Banja Luke i Prijedora i Vrbasa i Bečeja.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, uručio je plakete i zahvalnice zaslužnim pojedincima i predstavnicima organizacija koje su doprinele afirmaciji udruženja rezervnih vojnih starešina u negovanju i vrednovanju vojničke tradicije i patriotizma. Rojević je istakao da se kroz susrete Rezervnih vojnih starešina afirmišu patriotizam, čojstvo i junaštvo, vrednosti koje vekovima predstavljaju tradiciju srpske vojske. Dan kasnije, Rojević je u zgradi opštine Vrbas organizovao prijem za nagrađene Rezervne vojne starešine.
- Politika Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića posvećena je miru i stabilnosti. Glavni prioriteti naše državne politike su ekonomsko jačanje i razvoj Srbije, kao i razvijanje bratskih i prijateljskih veza, i širenje privredne saradnje u regionu. Inicijativa Otvoreni Balkan koju Srbija predvodi, primer je naše opredeljenosti za saradnju u svim oblastima, od ekonomije, preko nauke, kulture, sporta i obrazovanja.  Politika opštine Vrbas jeste da sledeći politiku razvoja Srbije, stvori uslove za brži i bolji lokalni razvoj i obezbedi bolje uslove za život svakog stanovnika opštine Vrbas - rekao je Rojević u pozdravnom govoru.
U okviru kulturno-umetničkog programa nastupili su književnici Blagoje Baković i Predrag Milićević.
Domaćin skupa, kom je prisustvovalo više od 100 zvanica, bila je vrbaska organizacija Rezernih vojnih starešina, predvođena rezervnim majorom Momčilom Pešićem.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena