Yunet
 

Društvo

Od danas pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. septembar 2022. • 08:19 •

Od danas pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Pripadnici Uprave saobraćajne policije na teritoriji Republike Srbije od danas do 22. septembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ukazuje u saopštenju da je u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.
Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL-a (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.
Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.
Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat ROUDPOL dani bezbednosti čiji je cilj da barem jednog dana nijedna osoba ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.
MUP apleuje na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.
Na internet prezentaciji građani se mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad