Yunet
 

Društvo

Vučević prisustvovao svečanom zatvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. septembar 2022. • 21:45 •

Vučević prisustvovao svečanom zatvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom zatvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.

Prisutni su imali priliku da čuju združeni orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a govornici su podsetili da se ove godine obeležava 30 godina postojanja Republike Srpske.

Na svom Instagram nalogu gradonačelnik je objavio:

"U našoj kulturi, u našoj tradiciji, u našoj veri je da volimo svoju braću, da ne diramo tuđe, ali da ne damo na svoje. Zato su sloga i jedinstvo duboko usađeni u našim korenima, i upisani u našim genima.
Mi Srbi iz Panonske ravnice smo odrastali i stasavali na sećanju o našim slavnim precima koji su ostvarili viševekovni san o prisajedinjenju srpske Vojvodine ostalim srpskim zemljama. To nam je ostavljeno kao zavet ѕa budućnost. Da se borimo i pomažemo svom narodu gde god da je, da ga snažimo još čvršćim vezama sa otadžbinom, da budemo čvrsta brana svakom pokušaju da nas odvoje ili razjedine, da na vetrometini istorije čuvamo naše svetinje, i da nikada ne prestanemo da se borimo za njih, da nikada ne dozvolimo da se unište koreni postojanja srpskog naroda.
Za sve to smo najjači kada smo zajedno, kada smo jedinstveni. Jer i život nas je učio da je najveća sreća kad imate sa kim da podelite i pobede, ali i poraze. I da je najvažnije da imate čvrst oslonac.
A Srbija ga ima u bratskoj Republici Srpskoj.
Zato Drina nije granica. Ona je spona srpskog naroda sa obe obale reke."

Foto:Instagram(milosvucevic_gradonacelnik)

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad