Yunet
 

Društvo

Ružić prisustvovao svečanom označavanju početka radova na izgradnji vrtića u Šidu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. septembar 2022. • 14:13 •

Ružić prisustvovao svečanom  označavanju početka radova na izgradnji vrtića u Šidu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik Opštine Šid Zoran Semenović svečano su označili početak radova na izgradnji vrtića u Šidu.

Novi objekat prostiraće se na površini od približno 1.100 metara kvatratnih i obezbediće 140 dodatnih mesta za decu predškolskog uzrasta koja će biti raspoređena u sedam vaspitnih grupa.
Vrednost investicije iznosi približno 131 milion dinara, a završetak radova predviđen je za 12 meseci.
Izgradnjom novog vrtića u Šidu nastavljamo sa našom politikom povećanja obuhvata, dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, čime dajemo direktnu podršku roditeljima, kao i razvoju i vaspitanju njihove dece od najranijeg uzrasta, istakao je ministar.
Ružić je naveo da će novi vrtić omogućiti da se rasterete postojeće predškolske grupe u Šidu, kao i da se obezbedi kvalitetan prostor i odlični uslovi za boravak i rad sa najmlađima, dodavši da je ovo 12. vrtić koji resorno ministarstvo gradi uz podršku Svetske banke.
„Danas sam ovde u službi roditelja i dece koja će put svog formalnog obrazovanja započeti baš u ovom objektu. Naša opština iz godine u godinu beleži potrebu za većim kapacitetima predškolske ustanove. Ovaj objekat će doprineti sprečavanju stvaranja liste čekanja i dodatnom rasterećenju roditelja koji svoju decu poveravaju predškolskoj ustanovi kako bi se vratili svojim radnim obavezama“, izjavio je predsednik Opštine Šid Zoran Semenović.
Semenović je naveo da zahvaljujući Vladi Srbije i podršci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ostajemo posvećeni deci i njihovim porodicama i nastavljamo vredno da radimo u nadi da ćemo se pre septembra sledeće godine okupiti na istom mestu, spremni za prijem dece u novi objekat vrtića.
Ugovor o izgradnji novog objekta u Šidu, koji je potpisan 2. juna 2022. godine između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Opštine Šid, deo je šire saradnje Ministarstva i Svetske banke i realizuje se u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.
Ovaj projekat posvećen je povećanju kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije, kao i unapređenju znanja i veština stručnih kadrova. Vrednost investicije je 47 miliona evra, a programom će biti obuhvaćena 23 objekta.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena