Yunet
 

Društvo

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Sonju Lukan

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. septembar 2022. • 12:53 •

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Sonju Lukan

U ponedeljak 12. septembra akcija „Humanitarni ponedeljak“ biće namenjena Sonji Lukan.

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.
Sonja je sa nepune 3 godine 1997. dobila dijagnozu rabdomiosarkom nazalne orbite, lečena je hirurški, hemio i radio terapijama u Beogradu., nakon dve godine došlo je do recidiva i ponovnog lečenja bolesti agresivnim dozama citostatika. Nakon toga je uspešno završila osnovnu i srednju školu, međutim tokom pripreme diplomskog rada javili su se novi zdravstevni problemi kao posledica zračenja, tada je lečena hirurški ali je tumor nastavio da raste. Lekari u Beogradu su je spasli X nožem nakon čega je Sonja na klinici u inostranstvu primila specijalnu vakcinu koja ubija tumorske ćelije, radi se o sistemskoj terapiji. Zbog visine troškova lečenja porodica je iscrpela sve resurse, a potrebno je da Sonja dobije revakcinu. Novac koji će se prikupljati potreban je za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i terapiju, kao i za putne troškove i smeštaj.
U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Luke Kovačevića prikupljeno je ukupno 86.530,00  dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena