Yunet
 

Društvo

Osiguravači sutra vraćaju cene obaveznog osiguranja automobila

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. avgust 2022. • 16:03 •

Osiguravači sutra vraćaju cene obaveznog osiguranja automobila

Osiguravajuća društva su, na preporuku guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, odlučila da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti i od sutra će vratiti cene na nivo od pre povećanja, 1. avgusta, rečeno je Tanjugu u Udruženju osiguravača Srbije.

Precizira se da će cene od sutra, 26. avgusta, biti vraćene na nivo od pre početka avgusta, čime će biti ukinuto povećanje od 22 posto.
"Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje NBS i guverner Jorgovanka Tabaković čine u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standarda. Podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa AO i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014. godine", navodi se u saopštenju UOS-a dostavljenom Tanjugu.
Dodaje se da Udruženje poziva ostale učesnike na tržištu automobila da prate njihov primer i da svi zajedno, uvažavajući napore NBS, daju doprinos očuvanju standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka.
"Nove cene osnovnog osiguranja motornih vozila bile su na snazi od početka avgusta. Odluka o poskupljenju doneta je prvi put posle 1. jula 2014. godine, na osnovu analize trenutne situacije na tržištu automobila. Na rast cena osnovnog osiguranja vozila uticalo je, pre svega, poskupljenje novih i polovnih vozila, kao i rezervnih delova, ali i znatno više cene radnog časa u servisima za popravku vozila", navodi se u saopštenju UOS-a.

 

Izvor: Tanjug






 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad