Yunet
 

Društvo

Radnici "Gradskog zelenila" sinoć zalivali drveće u centru grada i na još 29 lokacija

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. avgust 2022. • 14:44 •

Radnici

Radnici "Gradskog zelenila" nastavili su sa zalivanjem drveća u celom gradu.

U petak veče zalivano je drveće, cvetne gredice i živica centru grada, u Zmaj Jovinoj ulici. Zatim u ulici Marka Miljanova, u Kampusu, Kineskoj četvrti, Tolstojevaoj, Puškinova, Vojvođanska, Vere Pavlović, Bulevaru Evrope. Zalivano je drveće i na Jugovićevu Jugovićevu, na Novom naselju u produžetak Jovana Dučića, kod Lidla, kod Somborske rampe, pored Promenade, kao i drveće i zelenilo u bloku Kaće Dejanović, ulicama Bate Brkićaa, Braće Dronjak, u novom parku između Novog naselja i Detelinare, Partizanskoj, Berislava Berića, Save Kovačevića, Žitnom trgu, Dimitrija Avramovića, Slovačkoj, Vojvodien Šupljikca i kod Socijalnog.
Danijela Andrić pomćnica direktora JKP "Gradsko zelenilo" kaže da se uz zalivanje  redovno po planu, biljke prihranjuju vodotopivim đubrivima koja biljke usvajaju lako i koja podstiču njihov rast i razvoj.
- Pored redovne prihrane koja se obavlja rano u prolece i u jesen, biljke se prihranjuju i tokom ovog perioda godine kako bi ojacale i mogle nesmetano da onavljaju osnovne zivotne procese - kaže Andrić.
Zalivanje i prihranjivanje drveća i zelenila biće nastavljeno i u narednim danima na više lokacija u gradu.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena