Yunet
 

Društvo

Poslednja nedelja 12. "Novosadskog BIG dečijeg leta" 

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 19. avgust 2022. • 11:23 •

Poslednja nedelja 12.

Pred nama je poslednja nedelja manifestacije 12. "Novosadsko BIG dečije leto", koju organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, a koja će biti realizovana od 22. do 26. avgusta.

Ovogodišnji slogan je “Panonska simfonijeta” i sve radionice prilagođene su toj tematici.
Tokom cele predstojeće nedelje, od ponedeljka do petka, mališani će imati priliku da se druže, uče i zabavljaju u okviru Novosadskog kulturno-obrazovnog kruga, gde će se naći u ulozi malih hemičara, matematičara, učiće o grafotorici, ići će na “jezičko putovanje” i rezimirati raspust koji im se završava.
Happy Spot i ove godine našim najmlađim sugrađanima nudi radionice o robotici, programiranju, ali i zanimljive susrete sa engleskim, italijanskim i nemačkim jezikom.
U sredu dečje odeljenje Gradske biblioteke Novi Sad dočekuje male Novosađane na literarno-likovnoj radionici na kojoj će se upoznati sa pesmama o Dunavu i Petrovaradinskoj tvrđavi.
Naredne nedelje tu je i Kinesis Mix koji će mališanima pokazati šta je to korektivna gimnastika i zašto je važno da vode računa o svojoj kičmi i kako da pravilno hodaju, sede, leže...
Za sportske aktivnosti tu su Adrenalin park “Zemlja čuda”, Zumba Fusion i Kapuera Akademija Novi Sad.
Za svaku radionicu važno je prijaviti dete na vreme, budući da su kapaciteti ograničeni. Brojevi telefona za prijave se nalaze u knjižici, zajedno sa tačnim terminima održavanja radionica. Programska knjižica će biti podeljena po školama do kraja školske godine, a knjižicu u elekronskoj formi je moguće pronaći i na linku https://www.yumpu.com/xx/document/read/67006957/program-novosadskog-decijeg-leta-12 kao i na našim društvenim mrežama (Facebook - DKCNS -Dečiji kulturni centar Novi Sad; Instagram - dkcnovisad1).
 Pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava za kulturu Novog Sada, a veliki prijatelji TC "BIG" i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama APV.


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena