Yunet
 

Društvo

Dodeljeni ključevi stanova u Jugovićevu pripadnicima snaga bezbednosti

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 19. avgust 2022. • 11:27 •

Dodeljeni ključevi stanova u Jugovićevu pripadnicima snaga bezbednosti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom prisustvovao ceremoniji dodele ključeva stanova u Jugovićevu pripadnicima snaga bezbednosti.

- Čestitam uvaženim pripadnicima snaga bezbednosti na useljenju. Želim im dobrodošlicu u prelepo Jugovićevo, gde će imati jedan od najlepših ambijenata za život. Ponosan sam na to šta je država Srbija, zajedno sa Gradom Novim Sadom, uradila na ovoj lokaciji koja je nekada bila potpuno zapuštena, a danas je moderno naselje koje će se i dalje razvijati. Danas prisustvujemo završetku ove velike investicije, u delu grada u kojem je izgrađeno 1972 stana za pripadnike Vojske Srbije, Policije, Bezbednosno-informativne agencije, za ljude čiji su najbliži srodnici dali život za otadžbinu, za one koji su, plativši najvišu cenu, svakako zadužili otadžbinu. Ovi stanovi su jedan od načina da im se Srbija oduži. Verujem da nećemo stati na ovome, već da ćemo nastaviti da gradimo stanove za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu, jer je zaista veliko interesovanje. Verujem da se time menja, ne samo stanje u društvu, već i odnos prema ljudima koji čuvaju građane Srbije, granice naše zemlje, staraju se o bezbednosti. Poboljšanjem njihovog položaja, ne samo da im se zahvaljujemo, nego ih i obavezujemo da rade još bolje u narednom periodu – rekao je gradonačelnik Vučević.
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin naglasio je da je predsednik Aleksandar Vučić prvi srpski predsednik koji je pristupio rešavanju stambenog pitanja pripadnika snaga bezbednosti na sistemski način.
- Ponosan sam što sam deo Vlade koja je radila na tome i što vidim da, ono što je nekada bio samo daleki, magloviti san, kome su se često smejali, u koji su sumnjali, postaje java koja čini da život bude bolji. Teška su vremena pred nama, ne znamo šta će nam doneti budući dani, ali znam da država Srbija može da računa na svakog pripadnika službi bezbednosti, a ovo je jedan od načina da pokažemo da i oni mogu da računaju na svoju Srbiju – rekao je Aleksandar Vulin.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena