Yunet
 

Društvo

Treći javni poziv za program „Moja prva plata“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. avgust 2022. • 17:09 •

Treći javni poziv za program „Moja prva plata“

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisaće u ponedeljak, 22. avgusta 2022. godine, novi, treći javni poziv za program „Moja prva plata“, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić.

Ministarka Kisić je navela da je Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, usvojila izmene Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, čime su se stekli uslovi za raspisivanje trećeg javnog poziva ovog programa.
Prof. dr Kisić je istakla da će u okviru trećeg kruga biti povećane mesečne novčane naknade mladima, korisnicima ovog programa, za oko 15 odsto.
Do sada su realizovana dva ciklusa ovog programa, u koji je uključeno oko 18.000 mladih, naglasila je ministarka Kisić i dodala da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ponosno na dosadašnje rezultate, budući da je 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka prvog ciklusa, a da se očekuje da nakon drugog ciklusnog perioda taj broj bude i veći od 50 odsto.
„Vođena ovim odličnim rezultatima, država se odlučila da mladima ponovo da priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo. Time država pokazuje da itekako vodi računa o svojim mladima i da teži da im se pruži šansa da pokažu koliko znaju i umeju“, rekla je Kisić.
Prof. dr Kisić je najavila da će država vrlo brzo pokrenuti i novi projekat koji će se odnositi na studente završnih godina fakulteta, a u okviru kojeg će im biti omogućeno da rade i zarađuju i tokom studiranja.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena