Yunet
 

Društvo

Plaćanje treće dospele rate godišnjeg poreza na imovinu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. avgust 2022. • 10:55 •

Plaćanje treće dospele rate godišnjeg poreza na imovinu

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada podseća obveznike - fizička lica, preduzetnike i pravna lica, da je 15. avgusta 2022. godine, dospela za plaćanje treća rata godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.

Informaciju o stanju na svom poreskom računu poreski obveznici fizička lica mogu dobiti dolaskom na šaltere Gradske poreske uprave, i to na info pultu Gradske poreske uprave u TC „Promenada“, u šalter sali GPU na adresi Ulica Vojvođanskih brigada br. 24-26 i na šalter mestu GPU u prostorijama JKP  "Informatika" na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15. Takođe, poreski obveznici mogu dobiti informaciju i upitom na mejl adresu [email protected], kao i putem naloga na Portalu eUprava (uputstvo za korisnike naloga na Portalu eUprava dostavljamo u nastavku - https://euprava.gov.rs/postanite-egradjanin)
Iznos treće rate za uplatu godišnjeg poreza na imovinu može se utvrditi i uvidom u Rešenje o utvrđenom porezu na imovinu za 2022. godinu. Ukoliko isto iz nekog razloga obveznik ne poseduje, pored šalter sala Gradske poreske uprave Grada Novog Sada, može ga preuzeti i u svim radnim jedinicama JP „Pošta Srbije“ na teritoriji Grada Novog Sada, kao i svim radnim jedinicama naseljenih mesta koja pripadaju Gradu Novom Sadu.
Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata. Podsećamo građane da je Zakonom predviđeno kvartalno plaćanje poreza na imovinu, i da kašnjenje ili jednokratno izmirenje poreske obaveze na kraju kalendarske godine, dovodi do obračuna i naplate kamate po stopi koja na današnji dan iznosi 13%. Pozivamo poreske obveznike da svoje dospele obaveze izmire u zakonom propisanim rokovima, kako bi izbegli obračun kamate na iznos neizmirene poreske obaveze.
Odgovore na sva dodatna pitanja obveznici mogu dobiti radnim danom od 8 do 14 časova, pozivom na neki od sledećih brojeva telefona 021/6616 – 114 (dežurni inspektor za fizička lica), 021/4871 – 751 i 021/4871 – 707.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena