Yunet
 

Društvo

Napreduje izgradnja novog objekta Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. avgust 2022. • 11:01 •

Napreduje izgradnja novog objekta Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju

Na površini od oko 1000 kvadratnih metara, na uglu ulica Emanuila Jankovića i Aleksandra Nevskog na Vidovdanskom naselju, gradi se novi objekat Doma zdravlja ''Novi Sad''.

Tu će biti omogućena zdravstvena zaštita za stanovnike mesnih zajednica Vidovdansko naselje, Slana bara i Klisa, a na raspolaganju će im biti odeljenja pedijatrije, opšte medicine, stomatologije, ginekologije, kao i patronažna služba. Gradilište nove ambulante obišao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
- Zadovoljan sam dinamikom radova s obzirom na to da smo pre četiri meseca postavili kamen temeljac, a sada se jasno vidi kako će objekat izgledati. Stanovnici ovog kraja nikada nisu imali ambulantu, i krajnje je vreme da im obezbedimo ravnopravan položaj, jer su dugo neopravdano bili zapostavljeni. Dobro je što Dom zdravlja ''Novi Sad'' već priprema plan za kupovinu opreme i primili su nove mlade lekare, tako da će početkom naredne godine ovaj objekat biti u funkciji. Grad putem Uprave za građevinsko zemljište i investicije gradi parking i potrebnu infrastrukturu. Trenutno se u Vidovdansko naselje ulaže preko tri miliona evra. Izgradnja samo ovog objekta košta 207 milona dinara, za opremu je potrebno da se izdvoji 83 miliona dinara, a nastavljena je i izgradnja fekalne kanalizacije za ovaj deo grada – istakao je gradonačelnik Vučević.
Kako je napomenuo, Novi Sad mora da se razvija planski, u skladu sa očekivanjima građana, ali pre svega, u skladu sa onim šta kaže struka.
- Bez obzira na ekonomsku krizu, verujem da ćemo imati snagu i odgovornost da nastavimo da ulažemo u razvoj svih delova Novog Sada. Moramo da čuvamo stare delove grada, svoj identitet, ali dalji razvoj ne sme stati, to bi bilo sebično prema budućim generacijama. Mi to uspešno balansiramo, što se vidi na primeru Almaškog kraja, podgrađa Petrovaradinske tvrđave, gde smo investirali preko pet miliona evra, zahvaljujući podršci države. Projekat uređenja Almaškog kraja sprovodimo sa AP Vojvodinom, i prvi radovi očekuju se na jesen u Ulici Zlatne grede. Poduhvatu će se pristupiti inovativno, a podrazumeva zajednički angažman Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Udruženja ''Almašani'', Uprave za građevinsko zemljište i investicije, javnih preduzeća i gledaćemo da postignemo optimalnu sinhronizaciju aktivnosti za što bolju realizaciju tog važnog projekta – zaključio je gradonačelnik Miloš Vučević.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena