Yunet
 

Društvo

Narodna banka Srbije 11. avgusta donosi paket mera zbog većih nakanda banaka

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. avgust 2022. • 11:51 •

Narodna banka Srbije 11. avgusta donosi paket mera zbog većih nakanda banaka

Narodna banka Srbije potvrdila je danas da će 11. avgusta doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije, povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima.

"Narodna banka Srbije na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora 11. avgusta će doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije", saopštila je centralna banka.
Navela je, povodom pojedinih apela i poziva da NBS preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolji način zaštiti standard građana Srbije.
"Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije", kažu u NBS.
Donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se NBS neće oglašavati pre nego što te odluke donese, navela je centralna banka i dodala da će javnost o svim detaljima mera ubrzo biti obaveštena.
Pri tome, za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću, ističe se u saopštenju.
 

 

Izvor: Tanjug

Foto: Narodna banka Srbije

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad