Yunet
 

Društvo

Novosađani rešenje o porezu na imovinu za fizička lica mogu da preuzmu u bilo kojoj pošti u Srbiji

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. avgust 2022. • 11:57 •

Novosađani rešenje o porezu na imovinu za fizička lica mogu da preuzmu u bilo kojoj pošti u Srbiji

Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, obišao je danas sa članicom Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Grada Novog Sada Adrijanom Mesarović poštu 21107 Novi Sad u Bulevaru patrijarha Pavla 83, povodom nove usluge Gradske poreske uprave Novog Sada u saradnji sa Poštom Srbije.

Počev od 27. jula nova usluga omogućava fizičkim licima koja su poreski obveznici Gradske poreske uprave Novi Sad da uz važeću ličnu kartu besplatno preuzmu kopiju rešenja o utvrđenom porezu na imovinu na šalterima pošta na teritoriji Grada Novog Sada, kao i u svim poštama širom Srbije. To praktično znači da Novosađani, ukoliko se zateknu van svog mesta stanovanja, kopiju rešenja o porezu na imovinu građana mogu da podignu u pošti u bilo kom gradu u kom se trenutno nalaze. „Integrisane usluge i uvezivanje sa drugim uslužnim preduzećima i ustanovama od značaja za naše građane kada god je to moguće, donosi boljitak u svakodnevnom funkcionisanju, bolji kvalitet života i rada, kao i bolju uslugu kojoj uvek težimo.
Preuzimanje poreskih rešenja na šalterima pošta omogućili smo kako bi se smanjili redovi i čekanje, posebno zabeleženi u rokovima za plaćanje poreza. Saradnja sa Gradskom poreskom upravom Grada Novog Sada prva je u okviru pilot projekta, a dobra iskustva planiramo da prenesemo i na druge gradove, posebno one najveće”, rekao je Zoran Đorđević.
U nastavku posete Novom Sadu, Đorđević je potom obišao i razgovarao sa zaposlenima u Regionalnom poštansko-logističkom centru Novi Sad.
 

 

Foto: Tijana Rajković

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena